Na Pokeci neustále pracujeme na tom, aby bolo četovanie jednoduchšie a tvoje rozhovory príjemnejšie. S kýmkoľvek a kdekoľvek. Sme malý, lokálny vývojársky tím a snažíme sa prichádzať s funkciami, ktoré potešia celé Slovensko. Tieto mesiace pre teba pripravujeme nové četovacie miestnosti a chceme sa s tebou podeliť o to, čo ťa čaká.

Najprv trochu histórie

Četovacie miestnosti vznikli z potreby ľudí baviť sa o spoločných témach v časoch, keď bolo veľmi ťažké nájsť podobne zmýšľajúcich diskutérov v bežnom svete. Príchod internetu na Slovensko nám otvoril možnosti, ako spoznávať ľudí s podobnými záujmami a vymieňať si skúsenosti. Časom sa však tento pôvodný zámer miestností vytratil. A toto chceme postupne napraviť. Chceme priniesť modernú komunikačnú platformu, ktorá bude plne rešpektovať vaše potreby nielen na zdieľanie svojich skúseností či názorov, ale aj na spoznávanie nových. Čo sme si teda pre teba pripravili?

Nový dizajn

Nové miestnosti budú mať moderný vzhľad, no zároveň sme sa snažili, aby bolo všetko potrebné tam, kde aj predtým. Hlavnou časťou stále zostane výpis správ. Po novom však bude písanie správ v spodnej časti a správy budú pribúdať od spodku. Prispeje to k prehľadnejšej diskusii, ktorá bude dávať zmysel, ak ju začneš čítať zhora nadol a následne sa budeš chcieť zapojiť. Tak, ako je zvykom na akejkoľvek inej komunikačnej platforme.

Rýchle prepínanie medzi miestnosťami

Na dostatočne širokom displeji uvidíš aj nový bočný panel s výpisom miestností. Rýchlo sa tak budeš môcť prepnúť do tej miestnosti, ktorá ťa práve zaujíma. Tiež uvidíš aj svoje obľúbené miestnosti medzi prvými. A novinka budú súkromné miestnosti, ktoré si založil alebo si ich členom.

Napovedanie prezývok

Ak chceš osloviť niekoho konkrétneho, po novom už nemusíš klikať na jeho / jej prezývku, alebo si ju pamätať. Stačí začať písať @ kdekoľvek v správe. Po pár znakoch ti začneme ponúkať prezývky ľudí, ktorí sú v miestnosti.

Emoji

Staré veci musia dať priestor novým. Tak je to aj so starými animovanými smajlíkmi, ktoré sú na Pokeci už roky. Aj v tomto prípade sme reagovali na vaše prosby a prinášame ti emoji - moderné emotikony, ktoré už poznáš z mobilov a iných služieb. Aby sme ti uľahčili ich používanie aj na počítači, klikom na smajlíka si vyberieš taký emotikon, ktorý ti najviac vyhovuje. Chýbajú ti tie animované? Do budúcna máme v pláne podporu viacerých druhov obsahu v správach a jedným z nich budú aj animované gify. Treba si však ešte počkať, pripravujeme toho omnoho viac ☺

Prehľadnejšie spravovanie používateľských miestností

Chceš mať plnú kontrolu nad tým čo a s kým zdieľaš, alebo o čom diskutujete? Máš našu dôveru a preto sme pre teba pripravili kompletnú administráciu súkromných miestností. V blízkej dobe rozšírime jej nastavenia, a tak ak si jej zakladateľom / zakladateľkou, budeš môcť jednoducho spravovať jej viditeľnosť v zozname miestností a určovať, kto má, alebo nemá do nej prístup.

Znie to super! Kedy to bude?

V čase písania tohto článku sme zhruba v polovici toho, čo som tu popísal a predpokladaný dátum spustenia je na prelome mája a júna. No ani zďaleka to nie je všetko, čo chceme priniesť do nových miestností. Po tejto aktualizácii už chceme ďalšie nové funkcie vypúšťať priebežne, tak ako ich vyvinieme.

P.S.: Na tvojom názore nám záleží. Podeľ sa s nami o to čo ti chýba, aké máš problémy, alebo čo by sme mohli zlepšiť na miestnostiach. Staneš sa tak tvorcom Pokecu, podľa tvojich predstáv. Napíš RP-čku používateľovi s prezývkou “Pripravujeme” a my urobíme, čo je v našich silách.